Bakkerij

TSO  

In de tweede graad verwerf je basiskennis en -vaardigheden voor het vervaardigen van brood en banket. Hierbij vertrekt men vanuit de technisch-theoretische kennis om naar de praktijk te gaan. Je wordt in staat geacht om de verworven inzichten vrij snel in de praktijk te kunnen omzetten.

Je leert onder leiding brood, banketgebak, ijs, marsepein en chocolade vervaardigen. Je verneemt meer over de verschillende fasen tussen graan en brood… Je leert basistechnieken zoals kneden, opbollen, uitrollen, versnijden, uitsteken, afbakken, garneren.
Tegelijk focust de opleiding ook op basisvaardigheden voor mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en twee vreemde talen.
In de 3e graad doe je tijdens de verplichte stages nog heel wat ervaring op.

BSO BAKKERIJ

Onze opleiding tot bakker wil jou de nodige vakbekwaamheid aanleren in bakkerij (brooddegen), banketbakkerij (taarten en gebakjes) en confiserie (chocolade, marsepein en suiker) tijdens de praktijklessen (8/16/18u). In de 3e graad staat er een stage op het programma. Zowel technische vakken Bakkerij als PAV, ICT en taal- en rekenvaardigheden vind je terug in het programma.

Schermafdruk 2020-04-17 11.19.12.png
Schermafdruk 2020-04-17 11.18.16.png

Hotelschool Hasselt  
Elfde-Liniestraat 22  
3500 Hasselt    
+ 32 11 30 77 30

GO!_VLA_Logo_3regels_transparant.png
go next level .jpg

© 2018 - Website De Vriendenkring vzw Hotelschool Hasselt - KS