De Hotelschool biedt richtingen aan met een arbeidsmarktgerichte finaliteit (BSO) en 

een dubbele finaliteit (TSO). In de BSO-richtingen ligt de focus grotendeels op de praktijk, zodat je na je studies meteen de nodige vakbekwaamheid hebt om te gaan werken. 

In de TSO-richtingen wordt er naast praktijk veel aandacht besteed aan een degelijke 

algemene vorming, zodat je zeker de nodige bagage hebt om verder te studeren. 

Schermafbeelding 2021-02-15 om 13.10.28.

In alle richtingen van de Hotelschool werken we volgens de leerlijn “proeven – verkennen – verdiepen - verfijnen”.

Dit wil zeggen dat je in de eerste graad proeft van de verschillende afdelingen, om te bepalen waar je talenten en interesses liggen.

In de tweede graad ga je de basistechnieken verkennen. Je ontwikkelt je fijne motoriek en leert hygiënisch en veilig werken. We bereiden je stilletjes aan voor op het werken met 

gasten, klanten of andere externen. 

In de derde graad verdiep je je meer in gevorderde technieken, je verfijnt je skills en je wordt klaargestoomd voor de “echte” wereld via stages in het werkveld en een geïntegreerde proef met externe professionals.

 

Wil je je specialiseren en verfijnen in een bepaalde richting?
In het 7de jaar kan je kiezen uit verschillende specialisatiejaren in elk domein. 

Doorheen heel je traject word je intensief begeleid, ondersteund én uitgedaagd door bekwame leerkrachten met expertise in de sector. Samen zorgen we ervoor dat we je de attitudes bijbrengen die je in je latere 

beroepsleven nodig hebt: 

#passie, #creativiteit en #gastvrijheid.