1ste graad

Vanaf 12 jaar kan je terecht in de 1ste graad. Op basis van het al dan niet behalen van je getuigschrift lager onderwijs,
start je in 1A of 1B.

Omdat onze school gespecialiseerde studierichtingen aanbiedt, word je al vroeg ondergedompeld in de sfeer en maak je al vanaf het eerste jaar kennis met de vaardigheden die eigen zijn aan de gastgerichte beroepen waarvoor je in de hogere jaren kan kiezen. Daarnaast krijg je in de A-klassen ook algemene vakken en in de B-klassen PAV. 

In het eerste jaar krijg je 4u “Smaakklas”, verdieping in voeding en horeca.
In deze Smaakklas kan je proeven van onze opleidingen. 

Vanaf het tweede jaar volg je de basisoptie voeding en horeca. Op die manier kan je ontdekken wat je echte passie is, zodat je een goede keuze kan maken. 

Als leerling van de eerste graad word je extra goed begeleid. 

Je hebt een aparte speelplaats en de vaklokalen zijn gegroepeerd op de derde verdieping. Tijdens de eerste schoolweek wordt er een kennismakingsprogramma georganiseerd, waarbij je zowel je klasgenoten als je leerkrachten én de school leert kennen. 

Er worden ook taal- en wiskundetesten afgenomen, om te kijken of je extra ondersteuning nodig hebt voor deze vakken. In het vak ‘Next level’ geven we je deze ondersteuning, gaan we dieper in op bepaalde leerstof of dagen we je uit met extra leuke taken. 

Tijdens de middagpauze is er sport of kan je naar de leeshoek. 
 

Wil je wat extra, dan kan je ervoor kiezen om je in te schrijven voor het CLIL-traject. Dit betekent dat je de helft van de lessen “smaakklas” of de basisoptie voeding en horeca in het Frans volgt. Op die manier sla je twee vliegen in 1 klap: je oefent je keukentechnieken én verbetert je Frans. 

Zowel in het eerste als tweede jaar organiseren we projecten in het kader van talenten. Tijdens deze activiteiten ontdek je zelf waar je talenten en je passie liggen: in de Horeca, de Bakkerij, de Slagerij of toch eerder in de afdeling Toerisme? Een grootouderdag organiseren waar je je grootouders kan laten zien wat je allemaal geleerd hebt, is maar één van de projecten waaraan je je kan verwachten! 

Schermafdruk 2020-04-24 17.37.07.png
Schermafdruk 2020-04-24 17.37.24.png

Hotelschool Hasselt  
Elfde -Liniestraat 22  
3500 Hasselt    
+ 32 11 30 77 30 

GO!_VLA_Logo_3regels_transparant.png
go next level .jpg

© 2018 - Website De Vriendenkring vzw Hotelschool Hasselt - KS