top of page

EERSTE GRAAD

 

Vanaf 12 jaar kan je terecht in de 1ste graad. Op basis van het al dan niet behalen van je getuigschrift lager onderwijs, start je in 1A of 1B.

Om je oriëntatiemogelijkheden zo breed mogelijk te houden, leggen we zowel in de A- als in de B-klassen de nadruk op een kwalitatieve algemene vorming.

Omdat onze school gespecialiseerde studierichtingen aanbiedt, word je al vroeg ondergedompeld in de sfeer en maak je al vanaf het eerste jaar kennis met de vaardigheden die eigen zijn aan de gastgerichte beroepen waarvoor je in de hogere jaren kan kiezen.

In het eerste jaar krijg je 4u “Smaakklas”, verdieping in voeding en horeca.

In deze Smaakklas kan je proeven van onze opleidingen.

Vanaf het tweede jaar volg je de basisoptie voeding en horeca. Op die manier kan je ontdekken wat je echte passie is, zodat je een goede keuze kan maken.

Als leerling van de 1ste graad word je extra goed begeleid.

Je hebt een aparte speelplaats en de vaklokalen zijn gegroepeerd op de derde verdieping.

Tijdens de eerste schoolweek wordt er een kennismakingsprogramma georganiseerd, waarbij je zowel je klasgenoten als je leerkrachten én de school leert kennen.

Er worden ook taal- en wiskundetesten afgenomen, om te kijken of je extra ondersteuning nodig hebt voor deze vakken. In het vak ‘Next level’ geven we je deze ondersteuning, gaan we dieper in op bepaalde leerstof of dagen we je uit met extra leuke taken. In modules werk je onder andere aan je ICT- vaardigheden en leren leren.

 

 

 

 

 

 

 

Een algemeen beeld 
over onze eerste graad

Onze leerlingen
aan het woord

We willen je ook goed voorbereiden op de vaardigheden van de 21ste eeuw die de modernisering van het onderwijs met zich meebrengt.

Daarom organiseren we projecten, zowel binnen de algemene vakken als in de verschillende praktijkvakken.

Hierbij denken we aan mediawijsheid, antipestdag, zeeklassen of de grootouderlunch.

4
3
1
2
6
5
Schermafbeelding 2022-02-07 om 13.00.31.png
bottom of page