Slagerij

  1. Studieaanbod

 

Heb je na de 1stegraad besloten om verder te gaan in afdeling slagerij, dan begint vanaf het 3dejaar het echte werk! 

Als toekomstige slager verwerk je vlees tot verkoopklare producten. Dit klinkt eenvoudiger dan het is: varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfsvlees komen binnen in de slagerij en dan ga jij aan de slag: uitsnijden en uitbenen, winkelklaar maken, bereidingen maken met vers vlees en verkoopklare bereidingen maken. En dat verkopen gebeurt in onze schoolwinkel, waar je helpt bij het bedienen van de klanten. 

Vaktechniek, hygiëne en efficiëntie zijn hierbij heel belangrijk. En veel passie voor het vak natuurlijk.  

 

De studierichting 'Slagerij en vleeswarenbereiding' BSO (tweede en derde graad) leidt polyvalente en vakbekwame mensen op voor verschillende functies in de vleessector, zowel als werknemer en/of als zelfstandige ondernemer. Omdat in je opleiding alle vakonderdelen aan bod komen, heb je alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Om helemaal goed voorbereid aan je carrière te beginnen, raden we je aan een 7despecialisatiejaar te volgen. Meer info hierover vind je in de brochure Specialisatiejaren. 

2. Pedagogische aanpak

 

In de 2degraadbrengen we je vooral de basisvaardigheden bij, zoals bv. veilig en hygiënisch werken, de delen van het varken en het rund, enz. 

Doorheen het jaar zijn er kleine en grote projecten en leerrijke uitstappen, want leren doe je niet alleen in de klas.
We brengen je ook de attitudesbij die je nodig hebt om je schoolcarrière hier tot een goed einde te brengen: discipline, verantwoordelijkheidsbesef, teamwork, eerlijkheid, respect en begrip, beleefdheid en vriendelijkheid.
En bovenal, veel passie voor je latere job! 

Tijdens deze projecten leer je elkaar en jezelf écht goed kennen en groeit je portfolio.
Hierin kan je alles verzamelen wat je tijdens je loopbaan in onze school gedaan hebt én
wat je – naast je vakken – geleerd hebt. Handig voor je hogere studies of om te gaan solliciteren… 

Vanaf de 3degraadga je op stage. De stages vormen een belangrijk onderdeel in
je opleiding als voorbereiding op je latere carrière.
Samen met je stagebegeleider en stagementor kies je een stageplaats, waar je een verplichte blokstage volgt.

 

In het 6dejaarmaak je een geïntegreerde proef (GIP). In deze proef komen verschillende vakken aan bod en het is een mooie kans om te laten zien wat je geleerd hebt én dat je klaar bent voor de volgende stap. Een externe jury beoordeelt samen met je leerkrachten je kennis, vaardigheden en attitudes en coacht je, zodat je een mooi resultaat kan laten zien. 

Schermafdruk 2020-04-17 11.19.23.png

Hotelschool Hasselt  
Elfde -Liniestraat 22  
3500 Hasselt    
+ 32 11 30 77 30 

GO!_VLA_Logo_3regels_transparant.png
go next level .jpg

© 2018 - Website De Vriendenkring vzw Hotelschool Hasselt - KS