top of page

Kok

Het 7de jaar Kok is een specialisatiejaar waarin je je verder verdiept in de wereld van de
gastronomie. Je leert technieken en vaardigheden om van ingrediënten hoogwaardige
gerechten te maken. We maken ook een sprongetje naar de plantaardige keuken zodat je
ook daar je expertise verder kunt uitbreiden. Daarnaast komen ook innovatie, duurzaamheid
en ondernemerschap aan bod.
Dit traject is ideaal voor studenten die een diploma secundair onderwijs behaald hebben in
hotel of restaurant – keuken en zich extra willen onderscheiden met een extra
beroepskwalificatie in deze creatieve en verfijnde sector.

Waarom kiezen voor een specialisatiejaar kok?

  • In het 7de jaar krijg je de kans om te werken met geavanceerde kooktechnieken en leer jeom te experimenteren met nieuwe ingrediënten en gerechten. Je krijgt meer verantwoordelijkheid in de keuken en wordt vaak gevraagd om samen te werken met hetteam om complexe menu’s te creëren en de service soepel te laten verlopen. Dit jaar is ook belangrijk voor het ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten, aangezien je mogelijk een mentorrol op je neemt voor jongerejaars.

  • De overgang naar de echte werkvloer wordt veel makkelijker, omdat je al in een professionele keuken hebt gewerkt en weet hoe je je moet aanpassen aan verschillende situaties.

Onze troeven

✔ Ervaren vakdocenten: Onze vakleerkrachten hebben jarenlange ervaring en begeleiden je op jouw weg naar het meesterschap.
✔ Deelnemen aan: Bedrijfsbezoeken, workshops en masterclasses door specialisten in het vak.
✔ Samenwerking : je werkt nauw samen met de sommelier voor een complete gastronomische ervaring van onze gasten.
✔ Stage: Je kunt stage lopen bij een bekende chef , een gerenommeerd restaurant of kiezen voor een buitenlandse stage, gefinancierd door Europa via het Erasmus+ project.
Alles kan.

Image by Romain Briaux

Focus 

chef Dish

✔ Specialisatie en creativiteit: Je leert niet alleen standaard kooktechnieken, maar krijgt ook ruimte om je eigen creaties te maken en te experimenteren met smaken en presentatie.
✔ Menuplanning: Je houdt niet alleen rekening houdt met de smaken, maar ook met de kosten en de balans van het menu.
✔ Voorraadbeheer: Je krijgt meer inzicht in voorraadbeheer, leert hoe je efficiënt en duurzaam omgaat met ingrediënten en voedseloverschotten, en hoe je op tijd bestellingen plaatst om verspilling te voorkomen.

✔ Leiderschap: Als ervaren kok speel je een belangrijke rol in het aansteken van de werkethiek van anderen. Je zult je vaardigheden als communicator en teamleider verder
ontwikkelen.

Jouw toekomst


Na het behalen van je diploma Kok kun je aan de slag :
✔ In de horeca
✔ In de catering
✔ In een grootkeuken
✔ Of start je eigen zaak in de horeca

Image by Hanxiao Xu
IMG_4430_edited.jpg

Praktische informatie

  • Duur van de opleiding: 1 schooljaar

  • Toelatingsvoorwaarden: geen, maar er zijn opleidingen die raakvlakken hebben en een logische vooropleiding zijn zoals de opleidingen in slagerij en horeca.

        receptie@hotelschoolhasselt .be 

        tel: 011 307730

Lessentabel 

Stage:

2 weken voorbereidend stage - productkennis 
8 weken blokstage

ondernemerschap (2u) 

Foodpairing samen met sommelier (6u) 

bottom of page